AHMETLER KANYONU TBMM GENEL KURULU'NDA

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Ahmetler Kanyonu'ndaki hidroelektrik santralı çalışmalarını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirerek, Bu yanlıştan bir an önce dönün. Her şey para değildir. Yurttaşlarımızın kılına gelecek zararın sorumlusu AKP ik

Siyaset 23.10.2013 10:59:35 0
AHMETLER KANYONU TBMM GENEL KURULU

 

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Ahmetler Kanyonu’ndaki hidroelektrik santralı çalışmalarını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirerek, “Bu yanlıştan bir an önce dönün. Her şey para değildir. Yurttaşlarımızın kılına gelecek zararın sorumlusu AKP iktidarıdır” dedi.

 

CHP’li Acar, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Ahmetler Kanyonu’nda yaşanan gelişmeleri aktardı. Gezi Parkı ve ODTÜ’deki kıyımın bir benzerinin Antalya’da Ahmetler Kanyonu’nda yaşandığını kaydeden Acar, şunları söyledi:

TBMM tutanaklarından: GÜRKUT ACAR (Antalya) - Gezi Parkı ve ODTÜ`deki gece baskınıyla yapılan ağaç katliamlarının ardından benzer şekilde Antalya`nın tüm alanları da AKP`nin tehdidi altındadır. Ormanlar taş ocaklarıyla, kıyılar rant projeleriyle, akarsular da HES projeleriyle yok ediliyor. Bunlardan biri de Manavgat ilçesindeki Ahmetler Kanyonu ve Karpuz Çayı`dır. Yurttaşlarımızın, köylülerimizin tepkisine rağmen önemli bir doğal yaşam alanı olan, dünyada eşi bulunamayacak ender güzellikteki yerlerden biri olan Ahmetler Kanyonu HES projesiyle yok edilmek üzeredir. İnşaat çalışmalarına başlanılmasıyla birlikte bölgede ciddi gerginlikler yaşanmış ve bugün de yine olaylar çıkmıştır. Yurttaşlarımızın kılına gelecek zararın sorumlusu AKP iktidarıdır. Buradan uyarıyoruz: Yurttaşın sesine kulak verin, bu yanlıştan bir an önce dönün. Türkiye`nin önemli bir turizm değerini, doğal yaşam alanını yok etmeyin. Her şey para değildir.”

 

AHA Hakan Tankaya 


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00